Små vinterblommor

Publicerad 23.01.2012 kl. 23:57
När Frida kom med uppslaget att stickade blommor kunde pigga upp, var jag inte sen att nappa på den idén. Jag hade faktiskt redan innan kollat lite på nätet, jag visste att det fanns mönster. Fast egentligen var de blommor jag fastnade för virkade och inte stickade.Så här blev den, rätt söt tycker jag. Mönstret hittade jag här.
Jag använde garnet 7-bröder, har mycket restgarner kvar i olika färger sen mormorsrutekampanjen. Virknål nr. 4.När man väl kommer på hur man gör tar det inte länge att tillverka en och en till och plötsligt har man en hel bukett :)Jag som använder mycket svarta kläder tycker att det är en helt kul detalj att ha på sig, en virkad vinterblomma på tröjans uppslag. Även dottern blev intresserad....


Hittade en bok om stickade och virkade blommor. Sökte den på Åbo Stadsbibliotek (på nätet) men den fanns inte. Sökfunktionen föreslog att jag kunde tipsa bibban om att skaffa boken och det gjorde jag. Tycker den ser trevlig ut, skulle gärna låna den. Den finns också till salu på Adlibris. Ifall bibban inte är intresserad kanske jag köper den själv.

Tråkigt nog har jag blivit väldigt förkyld, har mest hållit mig hemma idag, snörvel :(


Men jag hoppas att jag redan i morgon
känner mig bättre :)
Kommentarer (5)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver?
Vad ljuvliga Camilla! Jag måst kolla mönstret - månne jag sku klara av??
fridas.marthabloggen.fi24.01.12 kl. 11:35
Det var lite knepigt i början måste jag medge... Jag har virkat så många att jag tror det räcker åt alla pr-marthor. Kan virka några till bara snuvan och febern lättar lite. Pröva mönstret, det är roligt och går snabbt (älskar sådant som blir snabbt klart). Det knepiga är att få till det med rond två av kronbladen, man måste liksom dra igenom maskan till baksidan och där göra nya bågar (5st). Fick faktiskt ett mail från bibban redan i dag där de sa att de tar in blomboken, det lönar sig att framställa önskemål :)
24.01.12 21:01
Oj vad ljuvligt Camilla! Men nu skall du i första hand ta hand om dig själv. Vila ropar kroppen din. Och du skall svara JA. Jag skall testa mönstret. Precis som du har jag mycket svart och skulle själv gärna piffa upp med blommor. Men nu i säng med dig!
fridas.marthabloggen.fi24.01.12 kl. 22:40
Vad sugen man blir - här sitter jag och gör ingenting och har det hur skönt som helst och självklart blir man fortare än vanligt pigg på sånt trevligt. Men det som var mindre trevligt var att höra att du är så sjuk. Har du nu provat alla knepen, som vitlök, svartvinbärssaft med vodka och honung, vicksalva under tårna mm KRAM TILL DIG!
Ann24.01.12 kl. 23:35
Vad sugen man blir - här sitter jag och gör ingenting och har det hur skönt som helst och självklart blir man fortare än vanligt pigg på sånt trevligt. Men det som var mindre trevligt var att höra att du är så sjuk. Har du nu provat alla knepen, som vitlök, svartvinbärssaft med vodka och honung, vicksalva under tårna mm KRAM TILL DIG!
Ann24.01.12 kl. 23:35
TACK ANN ! Tittar på dina bilder från sol och fjärran land, det är också uppiggande :) Jag har testat huskurerna, det där med vicksalva mellan tårna hade jag aldrig hört förr.... testar, testar! Faktiskt så känner jag mig lite bättre i dag. Jag har sovit en lång natt och skall strax krypa i säng igen. Tror att jag vågar åka till Hfors i morgon Ha det bra! Kram!
25.01.12 23:25
Jag visste inte att 100 blommor... också fanns på svenska. Den finska varianten har jag haft lånad från Åbo stadsbibba. Jag vet att Åbo stadsbibliotek är mycket tacksamma när man ger förslag på böcker - i all synnerhet på svenska. Jag har flera gånger skickat in önskemål och tillsvidare har alla önskemålen uppfyllts. Det har närmast gällt svenskspråkiga handarbets-, hobby- och trädgårdsböcker men också skönlitteratur och historiska böcker. Vi virkar vidare....... och dricker honungsvatten med krossad vitlök för att hålla förkylningen borta eller för att lindra den ifall man redan är drabbad. Sköt om dig Camilla :)
Benita26.01.12 kl. 23:14
Hej Benita! Jag tror att det är du som ursprungligen tipsade mig att man faktiskt kan be bibban köpa sådana böcker man vill läsa. Nu på nätet är det ju jätteenkelt!
29.01.12 23:46

En människa har många roller. Jag är dotter, syster, hustru, mamma, väninna, etnolog, forskare, martha, ordförande, åbobo.... en kvinna i mina bästa år.... som tänker pröva på att blogga om ditt och datt, diverse och martharelaterat. Sånt som intresserar mej, kanske även dej :)

Senaste kommentarer

14.03, 19:45Museidrama på Brinkhall av torptäppan
12.03, 23:13En Aura å-promenad av Maria
12.03, 08:43En Aura å-promenad av Ann