Växthusdrömmar

Publicerad 29.01.2012 kl. 23:59
Vi var ute på promenad i vintersolen i dag. Härligt med vit och ren snö!
Då såg jag det, VÄXTHUSET!!
Gjort av gamla fönster - och jag som sparat på gamla fönster i åratal utan att det blivit något av växthusdrömmarna.Ett sådant vill jag ha vid vår stuga i Sideby. Det behöver inte vara märkvädigare än så!
Jag noterade genast att här stod grinden mot skogsstigen på vid gavel och jag kunde inte låta bli att smyga mig in med kameran för att ta några bilder...Solen lyser svagt mot rutorna som är alldeles rimfrostiga.Kikar in genom fönstren, tänk att kunna sitta här på våren i värmen, omgiven av grönska...Nu är det frosten som bildar blommor. Vackra mönster!Nostalgisk sommarväntan i växthuset med bleckplåtskärl, lykta och korgstol.

Nu på vintern skall man passa på att laga goda soppor. Vi kokade Camillas skaldjurssppa med medelhavskänsla. Eftersom maken är allergisk mot all slags fisk, men inte skaldjur, skippade vi torsken, krabbsticken och fiskbuljongen. Vi ökade i stället mängden av kräftstjärtar och räkor. Dessutom använde vi även en gul lök som vi brynte lätt i smör innan vi öste i tomatkrosset. Vi tillsatte också en riven morot och inte fullt så mycket créme fraiche som i receptet. Innan serveringen slängde vi i några förkokta musslor med skal. Med dem måste man alltid vara noggrann att de har öppnat sig.Mmmmmm..... Gottigottgott!!! :-)I väntan på sommaren kan jag åtminstone passa på att ibland köpa en vacker blombukett som lyser upp köket
Jag fortsätter att drömma om växthuset.... :-)

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver?
Ett sådant ljuvligt växthus - av gamla fönster - har jag också drömt om i många år! Men vet aldrig, kanske en vacker dag går drömmen i uppfyllelse.....
Benita30.01.12 kl. 19:50
Det är ju det jag hoppas på. Därför slängs inte fönstrena trots att det marras över dem och den plats de upptar :)
02.02.12 23:23
Ljuvligt växthus. ett sådant sku passa bra i Sideby :)
Maje02.02.12 kl. 17:18
Det tycker jag också!
02.02.12 23:24

En människa har många roller. Jag är dotter, syster, hustru, mamma, väninna, etnolog, forskare, martha, ordförande, åbobo.... en kvinna i mina bästa år.... som tänker pröva på att blogga om ditt och datt, diverse och martharelaterat. Sånt som intresserar mej, kanske även dej :)

Senaste kommentarer

14.03, 19:45Museidrama på Brinkhall av torptäppan
12.03, 23:13En Aura å-promenad av Maria
12.03, 08:43En Aura å-promenad av Ann