Årsmötet

Publicerad 14.02.2012 kl. 23:49
Åbo svenska Marthaförening har i dag på vändagen hållit sitt årsmöte. Alltid när marthor träffas har vi trevligt, till och med årsmöten kan vara roliga. Vi firar vändagen året runt. Och speciellt mycket i dag!


Glad alla hjärtans dag!Eftersom vi i vår förening inte så ofta samlas unga och gamla på samma gång så är det extra roligt sen när vi gör det. Vi yngre tycker om att höra de äldres berättelser om hur det var förr. Ordförande får bruk av klubban ibland för att få tyst på "tanterna". Denna gång åkte berättelserna iväg från mötet till Jordanien, till Lilla Berlin (i Åbo), tillbaka till vår verksamhet.


Marthadockor

Vi brukar med stort intresse också höra om vår egen förenings historia. Åbo Martha Dockindustri verkade i föreningens regi från 1908 till 1956. En av kretsarnas ordförande, vars svärmor var sista svenskspråkiga direktörskan för dockfabriken, brukar berätta om sina minnen från den tiden. Tack vare dessa uppfinningsrika och hårt arbetande marthor har vår förening en bra grund att stå på.Men trots vår pratgladhet höll vi också oss till sak. Mötet var väl förberett med bokslut, verksamhetsberättelser, verksamhetsplaner, budget, val av funktionärer...Lite vemodigt var det när vår ordförande slutade efter 12 års idogt arbete. Hon gav över klubban till en duktig ung kvinna. Vi ser framemot de kommande åren!

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver?
Vad härligt det låter! Nyfiken som jag är undrar jag förstås vem som blev den nya ordförande?
fridas.marthabloggen.fi15.02.12 kl. 12:15
Tror nog att du känner igen henne, titta in på vår uppdaterade hemsida (www.aboland.martha.fi/abo) :-)
15.02.12 13:21

En människa har många roller. Jag är dotter, syster, hustru, mamma, väninna, etnolog, forskare, martha, ordförande, åbobo.... en kvinna i mina bästa år.... som tänker pröva på att blogga om ditt och datt, diverse och martharelaterat. Sånt som intresserar mej, kanske även dej :)

Senaste kommentarer

14.03, 19:45Museidrama på Brinkhall av torptäppan
12.03, 23:13En Aura å-promenad av Maria
12.03, 08:43En Aura å-promenad av Ann