Sportlovspyssel

Publicerad 22.02.2012 kl. 18:20
När någon talar om sportlovstips tänker jag oftast på utomhusaktiviteter. Men så behöver det ju inte vara.
Jag lyssnade på UngMarthas Elise i radion där hon ger tips för sportlovspyssel. Ett av hennes tips är att pyssla tillsammans i köket. Det är ju alldeles utmärkt! Det har man inte så ofta tid med under vardagar, då när maten snabbt skall lagas. Då är man alla gånger inte ens inspirerad av matlagning. Du kan höra Elise berätta härVi hade ett sånt pysseltillfälle för ett tag sen. Vi gjorde egna hamburgare där vi själva bakade brödet och stekte biffarna. I stället för fransk potatis gjorde vi klyftpotatis i ugnen. Det blev supergott!


Brödet jäste bussig. Inga sesamfrön, hos oss gillas inte frön.

Biffen gjordes på älgfärs. Vissa av oss ville dessutom ha bacon. Alla ville ha stekt ägg.
Några tog bara ett symboliskt salladsblad...Sen kom då utmaningen, hur få in detta i munnen?Andra gav upp och delade härligheten i två delar och åt med kniv och gaffel. Tur att vi var vrålhungriga, det blev mycket mat. Jag orkade inte ens äta upp min portion. Men det gjorde inget. Detta blev en supergod rest som smakade utmärkt även följande dag.Det fanns också efterrätt, vaniljparfait. Den avnjöts med egna blåbär ur frysen lite senare på kvällen när vi såg på film tillsammans.

Mitt egna pyssel just nu är att sticka ett par knästrumpor åt dottern. Hon har själv valt garnet och jag tycker att det är ganska skönt att sticka räta maskor runtrunt i ett färdigrandat garn. Hjärnan vilar.Om du undrar vem som vann studenternas pulkatävling, den som jag skrev om i min förra blogg. Det var tyvärr inte de glada ungdomar som hos oss hade byggt sin pulka, fast de klarade sitt åk helt bra. Ämnesföreningen Kemistklubben (KK) vann, filmsnutt från evenemanget kan du se här

Trots att jag skrev att vi inte vill ha mer snö så kommer det hela tiden. I desperationen är det någon som t.o.m. försöker sälja snö på Huutonet. Medierna uppmärksammade hans iniativ så just nu är priset 10€/m3. Jag lovar däremot att skänka bort snö mot att man hämtar det själv från vår gård...
(När jag skall hem från arbetsplatsen och det kommit mycket snö brukar jag tänka på en rolig reklam jag såg för några år sen. Se den här.)

Ni som har barn i skolåldern, njut av sportlovstiderna tillsammans! För det kommer en dag då ni inte mera har barn i huset som har sportlov. Vi är i den situationen nu. Alla studerar, ingen har ledigt. Föräldrarna jobbar. Andra har sportlov. Även stadens plogbilar är på ledigt.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver?
Det var en massa pyssel det och mycket energi
Pamela22.02.12 kl. 21:29
Jo, det var en hel del pysslande innan vi fick ihop det. Men efter vi ätit skrovmålet gick all energi ner i magen och vi "äldre" behövde nog vila på maten för att orka :)
23.02.12 00:00

En människa har många roller. Jag är dotter, syster, hustru, mamma, väninna, etnolog, forskare, martha, ordförande, åbobo.... en kvinna i mina bästa år.... som tänker pröva på att blogga om ditt och datt, diverse och martharelaterat. Sånt som intresserar mej, kanske även dej :)

Senaste kommentarer

14.03, 19:45Museidrama på Brinkhall av torptäppan
12.03, 23:13En Aura å-promenad av Maria
12.03, 08:43En Aura å-promenad av Ann